Мухамара - Image

Мухамара

Number of servings: 5Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Батьківщиною цієї гострої овочевої пасти вважається сирійське місто Алеппо. Мухамара – популярна в близькосхідних країнах (зокрема, в Туреччині, Ізраїлі та Сирії) класична закуска, що представляє собою густий ароматний соус-діп яскраво помаранчевого кольору з різних видів перців (болгарського солодкого і гострого чилі), запечених в духовці або обсмажених на грилі, волоських горіхів, часнику і спецій. Розбавляють суміш оливковою олією і лимонним соком. Цю пюреобразную закуску традиційно подають як намазку зі скибочкою свіжого хліба, а також в якості пряного соусу до шашлику і м'ясних страв. Мухамара відмінно зберігається в холодильнику, тому її можна приготувати в сезон перців як заготовку на зиму.

Ingredients for the recipe

Ingredients

Kappa Sweet Pepper

5 шт.

Сhili Pepper

2 шт.

Walnut

200 г

Eco Roman Cumin 15g

5 г

Eco Ground Cinnamon

5 г

Lemon

1 шт.

Litniy Med Honey 750g

1 ст. л.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

40 мл

Salt Egypt

за смаком

Kotanyi Black Pepper Peas 70g

за смаком

Parsley 70g

50 г

Garlic

2 зуб.

Tsar Khlib Creamy Bread 330g

30 г

Preparation steps

01

Солодкі перці змастити олією, наколоти і запікати в духовці 40 хвилин при 200-220 градусах. Скласти гарячі перці в пакет, щільно зав'язати, щоб не потрапляло повітря. Через хвилин 20 очистити шкірку і насіння. Подрібнити в блендері.

02

Подрібнити хліб, часник, горіхи (злегка підсушені на сковорідці), петрушку, перці чилі в блендері, додати раніше зроблене пюре з запечених перців.

03

Додати мед, лимонний сік, корицю, кмин. Посолити і поперчити. Розвести оливковою олією до пастоподібного стану. Добре перемішати.

04

Укласти в баночку і зберігати в холодильнику.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

2

25 min