
Виноградний пиріг з ванільною глазур'ю
Виноград - ягода дуже смачна і, можна сказати, багатогранна. Які тільки страви з ним не готують - ним наповнюють десерти, додають у м'ясні страви, в салати. Наприклад, виноградний пиріг з ванільною глазур'ю. Цей десерт і десертом важко назвати, так і напрошується слово «казка». Завдяки молоку і оливковій олії тісто виходить ніжним і повітряним, воно ніби катає вас по білих хмарах. А цедра з лимона і апельсина додасть смаку вишуканості і пікантності. Мускатне вино сп'янить ваші думки, а ваніль наситить будинок блаженним ароматом. Спробуйте цей пиріг і він стане одним із ваших улюблених десертів!
Ingredients
Борошно
200 г.
Розпушувач
10 г.
Сіль
10 г.
Сода
3 г.
Цукор
170 г.
Масло вершкове
85 г.
Оливкова олія
54 г.
Яйця
2 шт.
Терта цедра апельсина
10 г.
Терта цедра лимона
10 г.
Ванільний екстракт
10 г.
Мускатне вино
250 г.
Виноград без кісточок
375 г.
Цукрова пудра
80 г.
Молоко
40 г.
Насіння ванільного стручка
3 г.
Preparation steps
01
Увімкнути розігріватися духовку на 200°C. Покласти до чаші міксера розм'якшене вершкове масло з цукром та оливковою олією. Збити все до пухкого стану.
02
Додати яйця, цедру лимона та апельсина і ванільний екстракт. Продовжити збивати, довести до однорідного стану.
03
Змішати і просіяти борошно, сіль, соду, розпушувач.
04
По черзі, поступово додати у тісто борошно, сіль, соду, розпушувач та вино. Щоразу ретельно все перемішувати до однорідного стану.
05
Форму для випікання змастити маслом. Викласти тісто до форми.
06
Зверху розкласти виноград і одразу поставити пиріг у розігріту духовку.
07
Випікати пиріг 35-40 хвилин при 200°C. Готовий пиріг дістати з духовки та дати йому охолонути перші 15 хвилин у формі.
08
Приготувати ванільну глазур. Для цього звільнити насіння з ванільного стручка. Саме вони будуть служити прикрасою даного пирога. Таким чином, для глазурі змішати разом цукрову пудру, молоко та насіння ванілі. За бажанням покрити пиріг, що повністю охолонув.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores