
Червона капуста по-німецьки
Червонокачанна капуста з'явилася на берегах Середземного моря, як і білокачанна, тільки значно пізніше, в ХІХ столітті. Від білокачанної вона відрізняється не тільки кольором. Наприклад, в червонокачанній набагато більше вітаміну С (хоча і в білокачанної його немало), а ще багато білка. Тому її дуже радять тим, що намагається схуднути, і привести м'язи в тонус. Дивно, що при всьому цьому червонокачанна капуста залишається непопулярною. Хоча німці знайшли їй хороше застосування, придумавши цей невигадливий рецепт. Таку капусту можна подавати до будь-якого гарніру. Перед подачею можна додавати за бажанням будь-яку зелень.
Ingredients
Капуста червонокачанна
1 кг
Цукор
120 г
Гвоздика
5 г
Вода
120 мл
Масло вершкове
60 г
Яблуко
1 шт.
Перець чорний мелений
3 г
Яблучний оцет
120 мл
Лимон
1/4 шт.
Preparation steps
01
Нашаткувати капусту.
02
Вирізати серцевину яблука, натерти його на тертці.
03
Змішати у великій каструлі капусту з яблуком, цукром, чорним перцем і гвоздикою.
04
Додати оцет і воду, накрити кришкою, поставити на середній вогонь і довести до кипіння.
05
Зняти з вогню, злити рідину і додати свіжовичавлений лимонний сік.
06
Розтопити масло в маленькій каструлі на середньо-повільному вогні і залишити, щоб запінилось і стало золотистим. Зняти масло з вогню і додати в готову капусту разом з лимонним соком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores