
Цимес із яблук з рисом
Єврейський національний десерт цимес являє собою солодке рагу з овочів. Найчастіше основними компонентами страви виступають морква, квасоля, нут. Традиційний рецепт рагу можна доповнити м'ясом, ягодами і сухофруктами. Цимес є обов'язковою стравою в меню на єврейські новорічні свята і сімейні торжества. Не дивлячись на те, що десерт готується дуже швидко з цілком звичайних продуктів, він вважається справжнім делікатесом. Цимес із яблук з рисом – цікава варіація класичного рецепту. Можете додати трохи тертої кориці. Пряність чудово поєднується з яблуком. Рис найкраще брати шліфований, у відварному вигляді він більш розсипчастий.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Steamed Rice
100 г.
Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g
4 шт.
Raisins
40 г.
Homemade Butter
1 ст. л.
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 ст. л.
Provence Lemons Tablecloth 120x136cm
1 шт.
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Відварити рис у воді до розсипчастого стану. Яблука помити, вирізати серцевину, нарізати часточками. Натерти лимонну цедру.
02
Яблука перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння, потім висипати в каструлю рис і родзинки, додати масло, цедру і цукор, трохи додати солі.
03
Варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин під закритою кришкою. Подавати гарячим або холодним.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores