
Сирне печиво
Хто ж не любить побалувати себе свіжоспеченою домашньою випічкою? Однак фігуру псувати зовсім не хочеться. Вихід є – чудове сирне печиво, яке гармонійно поєднує в собі незаперечну користь і божественний смак. А найголовніше: Ваша дитина, яка як і всі дітки обожнює всілякі солодощі, буде поїдати такі корисні печенюшки з великим задоволенням. Оскільки основа печива – знежирений кисломолочний сир, випічка виходить ще й низькокалорійною, що не може не порадувати справжніх ласунів. Що стосується процесу приготування – нічого складного в ньому немає. Єдине: важливо не перетримати печиво в духовці, інакше воно втратить свою ніжну, повітряну консистенцію і стане твердим.
Ingredients
Борошно
200 г
Сир кисломолочний 0% жирності
200 г
Вершкове масло
200 г
Яйце
1 шт.
Цукор
50 г
Ванільний цукор
10 г
Preparation steps
01
Сир протерти через сито.
02
У миску просіяти борошно, додати дуже холодне масло. Усі наступні кроки потрібно робити максимально швидко, щоб масло не розтануло.
03
Замісити ніжне тісто і поставити його на 15 хв. у холодильник.
04
На присипаному борошном столі розкачати охолоджене тісто. Товщина тіста повинна бути приблизно 1 см.
05
Тісто скласти в три рази (загорнути один край до середини, а на нього зверху – другий) і знову поставити його в холодильник на 15 хв. Цю операцію повторити 2-3 рази.
06
Потім тісто розкачати завтовшки 5-6 мм і видавити кружечки за допомогою склянки чи формочки.
07
У тарілці змішати цукор з ванільним цукром. Печиво змастити білком і змащеною стороною опустити в цукор.
08
Викласти печиво на деко, застелене пергаментним папером. Папір змастити маслом. Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 30 хв. на верхньому ярусі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores