Манти з картоплею - Image

Манти з картоплею

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Традиційну в Центральній Азії, Туреччині та Пакистані м'ясну страву манти помилково вважають найближчими родичами російських пельменів. Насправді ж, спільного між ними не так вже й багато. По-перше, м'ясо для начинки обов'язково ріжуть на невеликі шматочки і ні в якому разі не перемелюють в фарш. По-друге, готують манти не в киплячій воді, а на водяній бані в спеціальній посуді – мантоварці (манти-каскані). До всього вони в три-чотири рази більше розміру стандартних пельменів. У перекладі з китайського діалекту назва цієї м'ясної страви перекладається як «хліб на пару». Сьогодні пропонуємо Вам приготувати вегетаріанський варіант мантів з картоплею. Ситна і смачна страва підкорить своїм незвичайним смаком.

Ingredients

Борошно пшеничне

300 г.

Вода

100 мл.

Сіль

за смаком

Картопля

800 г.

Сало

150 г.

Цибуля ріпчаста

200 г.

Перець

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю помити, очистити і нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Сало нарізати кубиками. Змішати картоплю, цибулю, сало, сіль, перець і добре перемішати.

02

Борошно просіяти і по трохи додати воду і сіль. Добре замісити тісто. Накрити тісто харчовою плівкою і поставити на 40 хвилин в прохолодне місце. Потім розкачати тісто, нарізати на квадрати приблизно 10х10 см.

03

У кожен квадрат покласти картопляну начинку, з'єднати діагональні краї і закріпити. Варити на водяній бані або в пароварці близько 30 хвилин. При подачі прикрасити зеленню і, за бажанням, соусом і сметаною.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Смажені пельмені по-узбецьки

Смажені пельмені по-узбецьки

4

40 min

Манти з картоплею – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua