
Клафуті з шоколадом і сливами
Кафлуті - це традиційна солодка страва англійської кухні, і переважно роблять її із вишнями, найкраще чорними. У класичному варіанті фрукти кладуть на дно форми і заливають це все тістом. Подають ще теплим, іноді із додаванням вершків. Хоча і готують зазвичай клафуті з вишнями, такий пиріг зі сливами вийде не гірше. Завдяки тому, що сливи викладають зверху тіста, весь пиріг таким чином зберігає свою форму і не розпадається, коли ви будете діставати його з форми. Не можна не відзначити і той факт, що сливи - продукт дуже корисний. Тим більше, що вони популярні в наших широтах природи, тому дістати їх буде не складно.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Dark Plum
8 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
150 г
Chicken Egg C0 1pc
6 шт.
Top Grade Wheat Flour
150 г
Homemade Butter
125 г
Maxim's Dark Chocolate 39g
200 г
Preparation steps
01
Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Зробити на кожній по кілька надрізів. Шоколад поламати на шматочки і обережнорозтопити на водяній бані.
02
Змішати просіяне борошно і цукор. Окремо збити яйця з вершками. Акуратно і по трохи вливати яєчну суміш у борошно. Розмішати до однорідного стану.
03
Розігріти духовку до 180 ° С. Додати до тіста розтоплений шоколад і перемішати до однорідної консистенції. Змастити маслом форму для випікання. Рівномірно влити в неї тісто.
04
Зверху на тісто красиво укласти половинки слив. Поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин. Після приготування охолодити і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores