
Суп із сочевицею і копченою куркою
Сочевиця - продукт досить екзотичний для наших земель. Тому і вивчений він не настільки добре. Більш повсякденним інгредієнтом для страв вона вважається для країн Індії, Пакистану та Бангладешу. І жителі цих країн давно впевнені в тому, що ці рослини сімейства бобових просто необхідно включати в повсякденний раціон. У сочевиці дуже багато вітамінів групи А, В і С. Також у ній дуже багато білка. Важливо й те, що після приготування в ній зберігаються практично всі потрібні вітаміни і мінерали. Тому суп з сочевицею - це дуже хороша альтернатива більш традиційним супів, до яких ми вже звикли. Не бійтеся пробувати щось нове.
Ingredients
Курячі гомілки
2 шт.
Копчена куряча грудинка
750 г.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Сочевиця
150 г.
Цибуля-порей
150 г.
Морква
150 г.
Кінза
1 пучок
Часник
2 зубчика
Вершкове масло
30 г.
Лавровий лист
1 шт.
Карі
2 ч. л.
Кмин мелений
0,5 ч. л.
Перець чорний горошком
5 зерен.
Перець чорний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Курячі гомілки промити і поставити варити бульйон.
02
Коли бульйон закипить, зменшити вогонь. Додати в бульйон лавровий лист і перець горошком. Продовжувати варити ще хвилин 40.
03
Після чого вийняти м'ясо і залишити остигати. Бульйон процідити і знову поставити на вогонь.
04
Остигле м'ясо відокремити від кісток і знову покласти в бульйон.
05
Ріпчасту цибулю і часник очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.
06
У каструлі нагріти вершкове масло і обсмажити цибулю з часником. Потім додати в каструлю сочевицю, трохи тміну і каррі. Продовжувати смажити протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
07
Потім влити в каструлю зі засмажкою курячий бульйон, довести до кипіння і варити протягом 25 хвилин на слабкому вогні.
08
Моркву нарізати тонкими скибочками, цибулю-порей - півкільцями.
09
Потім нарізані цибулю і моркву додати в каструлю з бульйоном і варити ще 7-10 хвилин.
10
Нарізати копчену курячу грудинку невеликими кубиками і додати в киплячий бульйон. Потім посолити і поперчити за смаком, варити ще хвилин 5 і вимкнути вогонь.
11
При подачі страви, заправити його подрібненим листям кінзи.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores