Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки  - Image

Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки

Number of servings: 4Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Урізноманітнити звичну страву з риби або курки і надати їй пікантний смак допоможе легкий лимонно-винний маринад. Як відомо, лимонний сік має розм'якшуючу дію, а сухе вино робить м'ясо ніжніше і надає неповторний аромат. М'ясо необхідно витримати в такому маринаді не менше трьох годин. Кращий ефект очікується, якщо відправити рибу (курку) маринуватися в холодильник на всю ніч. Тоді м'ясо виходить надзвичайно ніжним, м'яким і соковитим. Потім готуйте рибу (курку) будь-яким звичним для Вас способом: смажте, тушкуйте, запікайте – все на Ваш смак. У маринад можна додати одну столову ложку лимонної цедри і чайну ложку сушеного естрагону. Бальзамічний оцет можете замінити естрагоновим.

Ingredients

Лимон

30 г.

Часник

10 г.

Вино біле сухе

20 мл.

Оцет бальзамічний

10 мл.

Італійські трави

10 г.

Суміш перців

за смаком

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

З лимона вичавити сік. Часник очистити від лушпиння і видавити сік за допомогою часникодавки.

02

Оцет змішати з вином. Додати лимонний сік і часник.

03

Додати необхідні спеції. Маринад можна використовувати до риби чи птиці. Потім уварити в сотейнику і використовувати як соус.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua