
Сливовий торт
Одна лише думка про приготування домашніх тортиків вселяє в Вас невпевненість? Відкиньте страхи, адже перед Вами самий простий і швидкий рецепт дуже смачної випічки, яка прикрасить Ваш солодкий святковий стіл – сливового торта. Завдяки відмінним смаковим якостям, щільній текстурі і соковитій м'якоті сливи заслужено вважаються одним з найбільш вдалих фруктів для приготування домашньої випічки, а пироги з її участю виходять божественні і дуже красиві. Наш пиріг – не виняток. Розсипчасте тісто, що тане в роті, і щедрий сливовий прошарок, нікого не залишать байдужим, навіть самого примхливого ласуна. Родзинка пирога – в додаванні в тісто п'янкого, міцного алкогольного напою рому.
Ingredients
Борошно пшеничне
250 г
Цукор
140 г
Маргарин
75 г
Масло вершкове
100 г
Яйце куряче
2 шт.
Лимон
100 г
Ром
10 мл
Розпушувач
5 г
Сливи
500 г
Preparation steps
01
Просіяти борошно. Половину борошна змішати з 60 гр цукру і вершковим маслом. Добре перемішати, накрити харчовою плівкою і поставити в морозилку мінімум на 30 хвилин. Лимон помити, на тертці натерти цедру.
02
Змішати другу половину борошна, розпушувач, цукор. Додати маргарин і яйця і перемішати до однорідної консистенції. Додати до тіста ром, цедру і добре перемішати. Духовку розігріти до 200 градусів.
03
Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Форму для випікання змастити маслом і вилити в неї тісто. На тісто укласти половинки слив. Дістати тісто, яке лежало в морозилці, натерти на тертці і посипати ним сливи. Покласти форму в розігріту духовку і випікати близько 30-35 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores