Лимонний пудинг з цедрою - Image

Лимонний пудинг з цедрою

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

«Англійська каша із сокири». Ви здивуєтеся, але так говорять про пудинг. А все тому, що раніше цю страву готували з недоїдених залишків вчорашньої трапези. Зараз же пудинг – популярний і всіма улюблений десерт, що складається як мінімум з борошна, молока, яєць і цукру. На сьогоднішній день існує величезний різновид рецептів пудингу. Він може складатися з чого завгодно: від родзинок і шоколаду до кров'яної ковбаси і рису. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом лимонного пудингу з цедрою. Використання лимона робить смак десерту в міру солодким з приємною цитрусовою ноткою. Легка текстура нагадує повітряне суфле, а за яскравим зовнішнім виглядом не відрізнити від лимонного курда – густого заварного крему.

Ingredients

Цукор

125 г.

Масло вершкове

50 г.

Вода

15 мл.

Борошно пшеничне

50 г.

Лимон

1 шт.

Молоко

225 мл.

Яйце куряче

2 шт.

Preparation steps

01

Вершкове масло збити з цукром і водою в пухку масу. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько 2 столових ложок). Сік вичавити. Перемішати сік і цедру з просіяним борошном.

02

Яєчні білки збити в пишну масу. Окремо збити жовтки з молоком. Додати жовтки і білки в масляну суміш.

03

Духовку розігріти до 175°C. Тісто вилити у формочки, бажано з вогнетривкого скла (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Запікати пудинг близько 45 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Лимонний пудинг з цедрою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua