
Бананово-шоколадний кекс
Прекрасний пишний, просто повітряний кекс. Поєднання таких продуктів як банани і шоколад, напевно, неможливо не любити. Банани можна розім'яти в пюре не всі, частину залишити шматочками і тоді вони попадатимуться в кексі. Шоколад (підходить краще чорний або молочний без добавок) можна натерти на тертці, тоді кекс вийде з шоколадною крихтою. Можна за бажанням додати будь-які горіхи, родзинки, сухофрукти та цукати. Також гарним варіантом буде полити готовий кекс глазур'ю, особливо шоколадною, а зверху посипати кокосовою стружкою або горіхами - зовнішній вигляд і смак кексу це значно поліпшить.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
250 г.
Dobryk Baking Powder
10 г.
Salt Egypt
3 г.
Auchan Dark Chocolate 72% 100g
125 г.
Pripravka Vanilla 2g
5 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
240 г.
Chicken Egg C0 1pc
2 шт.
SantaVita Dried Bananas 100g
4 шт.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 200°C. Збити яйця з цукром і ваніліном. Банани очистити від шкірки і розім'яти до стану пюре. З'єднати яєчну суміш з банановим пюре і обережно перемішати.
02
Просіяти борошно з сіллю і по трохи додати до яєчно-бананової масі. Перемішати і довести все до однорідної консистенції. Шоколад нарізати невеликими шматочками і додати в тісто.
03
У форму (краще використовувати силіконову) залити тісто. Поставити форму розігріту духовку. Випікати кекс близько 50-60 хвилин (готовність перевірити зубочисткою).
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores