Картопля із соусом бешамель - Image

Картопля із соусом бешамель

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Картопля із соусом бешамель наповнить вас ніжністю і легкістю, дасть відчути себе витонченою француженкою. Адже саме цей знаменитий французький соус славиться своїм ніжним смаком. Легкий у приготуванні соус змусить затамувати подих будь-якого гурмана. Картопля ж отримає абсолютно інший, новий смак. Дуже проста у приготуванні страва зробить славу знаменитого кулінара будь якій хазяєчці. А неповторний аромат заповнить кожен куточок вашого будинку і душі. Такий гарнір не залишить байдужим нікого. Так нехай у вашому домі звучить романтична гармонь, нібито на вулицях Парижа! Смачного!

Ingredients

Сіль

за смаком

Сир

80 г.

Молоко

1 л.

Борошно пшеничне

20 г.

Олія оливкова

10 мл.

Масло вершкове

40 г.

Часник

1 зуб.

Картопля

1,2 кг.

Preparation steps

01

Картоплю помити і, неочищеною, покласти в каструлю. Залити холодною водою і додати сіль. Поставити каструлю на вогонь і варити близько 20-30 хвилин до напівготовності. Злити воду, очистити і нарізати скибочками.

02

Духовку розігріти до 200°C градусів. У сковороді розтопити вершкове масло, додати трохи олії і по трохи додати просіяне борошно. Готувати на маленькому вогні близько 2-3 хвилин, а потім поступово влити молоко. Додати сіль і готувати близько 5 хвилин до загустіння соусу.

03

Сир натерти на крупній тертці. У форму викласти картоплю, залити соусом і посипати половиною тертого сиру. Потім повторити шари і поставити форму в духовку. Запікати в духовці близько 15 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Картопля із соусом бешамель – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua