
Болгарська мусака з бараниною
Це традиційне східно-середземноморське блюдо. Мусаку готують в Туреччині, Греції та Болгарії, і скрізь є свої особливості. У Болгарії мусака - це запечена суміш фаршу і картоплі з заливкою. М'ясо для мусаки - баранина, але може бути і телятина. Основні і обов'язкові овочі - цибуля, баклажани, помідори. Особливість приготування мусаки полягає в тому, що всі продукти закладають в неї одночасно, а потім тушкують протягом однієї години. У болгарському варіанті - шари баранячого фаршу, баклажанів, помідорів та цибулі покривають соусом з натурального йогурту і сиру. Болгарська мусака з бараниною - блюдо, яке вам обов'язково варто спробувати.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Grilled Eggplant
1,2 кг.
Packed Onion from 3kg
1 шт.
Salt Egypt
2 ч. л.
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
2 ст. л.
Sliced Red Paprika
1 ч. л.
Spice Black Pepper Ground
0,25 ч. л.
Top Grade Wheat Flour
150 г.
Pink Tomato in Packing
4 шт.
Chicken Egg C0 1pc
4 шт.
Fanni Yogurt 2.2% 750g
300 мл.
Preparation steps
01
Баклажани нарізати тонкими часточками, натерти сіллю. Залишити на 1 годину.
02
Цибулю подрібнити, обсмажити на розігрітій сковороді в олії до золотистого кольору.
03
Додати в сковороду фарш, паприку, посолити і поперчити за смаком. Зайвий жир і олію перелити в іншу сковороду, яку поставити на вогонь.
04
Баклажани обваляти в борошні, обсмажити на приготованій сковороді.
05
У змащену олією форму для випікання викласти на дно шар фаршу, зверху баклажани, на баклажани покласти тонко нарізані помідори. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 1 годину.
06
У мисці змішати яєчні жовтки, йогурт, всипати борошно, ретельно перемішати. Залити сумішшю мусаку, готувати ще 15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores