
Рисовий салат з буряка з родзинками
Багатьом відомо наскільки чудове на смак поєднання відвареного рису з ароматними яблуками, але мало хто знає, що додавши до цієї простацької крупи всього кілька самих звичайних компонентів, може вийти повноцінний салатик: смачний, поживний, а головне – корисний. Доведемо цей факт на прикладі нашої страви. Ніжна структура рису здатна вбирати разом з рідиною аромати і смаки продуктів, з якими він готується. Відварений буряк не тільки забарвить рисові зернятка в яскраво-бордовий колір, а й наситить страву приємним солодкуватим смаком. Пружні солодкі родзинки і хрусткі горішки як не є доречі: вони розбавляють «нейтральний» смак рисової каші, роблячи її пікантною і апетитною.
Ingredients
Рис
100 г.
Буряк
200 г.
Родзинки
100 г.
Горіхи волоські
50 г.
Петрушка
20 г.
Оливкова олія
20 мл.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Рис відварити до готовності і охолодити. Буряк помити, відварити, охолодити і очистити. Потім нарізати кубиками або соломкою. Родзинки залити окропом на 10-15 хвилин.
02
Петрушку помити, просушити і подрібнити. Горіхи обсмажити і порубати ножем. Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію перемішати салат.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores