
Яблучно-фінікове тістечко
Не викликає сумнівів: життя наших дітей без солодощів нудне й одноманітне. На жаль, широкий асортимент кондитерських виробів, представлений в магазині на будь-який смак і гаманець, не викликає жодної довіри з боку батьків, адже всі ці солодощі – суцільні барвники, ароматизатори і штучні добавки. Однак не поспішайте засмучуватися. Вихід є – приготувати неймовірно смачний і корисний десерт вдома. Мабуть, кращого частування для дитини і не побажати. Адже в цьому чудовому тістечку все тільки найкраще – фініки, яблучка, горішки, лимонний сік, вівсяні пластівці. Не десерт – а справжнє втілення корисності. І як Ви помітили: ніякого цукру. У ролі підсолоджувача – корисний мед.
Ingredients
Фініки
300 г.
Яблука
330 г.
Олія рослинна
50 мл.
Мед
30 г.
Пластівці вівсяні
200 г.
Борошно пшеничне
100 г.
Розпушувач
10 г.
Лимон
1 шт.
Горіхи волоські
30 г.
Preparation steps
01
Яблука помити, очистити від шкірки і видалити серцевини. З фініків видалити кісточки. Нарізати яблука і фініки кубиками.
02
Лимон помити. З лимона зняти цедру (натерти на дрібній тертці) і видавити сік. У сотейнику підігріти сік лимона, цедру, мед.
03
Додати в сотейник фініки і проварити 5-7 хвилин. Потім додати яблука, олію, вівсяні пластівці і просіяне з розпушувачем борошно. Довести тісто до однорідної консистенції.
04
Духовку розігріти до 180°C. Викласти тісто у форму для випікання і поставити в духовку. Випікати близько 20 хвилин, потім дістати, розрізати на шматочки і ще раз поставити випікати на 5-7 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores