
Солодкі картопляні пироги з яблуками
Родзинка цього простого і швидкого домашнього пирога в тому, що картопляне пюре служить не начинкою, а основою для тіста. Такий рецепт дозволяє Вам з користю використовувати вчорашні залишки картоплі і перетворити їх на самостійну страву сьогодні, яка припаде до смаку і домашнім, і нежданим гостям. Завдяки додаванню картопляного пюре в тісто свіжоспечений м'якуш виходить повітряним, пухнастим і ніжним, приємно тане в роті, а випічка довгий час залишається свіжою і не черствіє. Серединка наших солодких пирогів – обсмажені у вершковому маслі наливні яблучка з цукровою пудрою. Виходить дуже смачно, ситно і ароматно. Прекрасне частування до Вашого столу. Швидше ставте чайник.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
500 г.
Homemade Butter
300 г.
Packed Potatoes
400 г.
Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g
4 шт.
Auchan Powdered Sugar 200g
40 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
40 г.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре, додавши трохи масла. Борошно просіяти в миску.
02
У борошно додати 200 грам вершкового охолодженого масла і пюре. Посолити і замішати тісто. Скачати тісто в кулю, загорнути харчовою плівкою і поставити на 45-60 хвилин у холодильник.
03
Яблука помити, видалити серцевину і нарізати скибочками або кубиками. Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло і тушкувати яблука. Додати цукрову пудру і готувати протягом 10 хвилин. Духовку розігріти до 230°C.
04
Тісто дістати, розкачати в пласт близько 0,5 см завтовшки і розрізати на квадрати. У середину кожного шматочка тіста покласти трохи начинки і зліпити пиріжок. Викласти пиріжки на деко, змастити розтопленим маслом і поставити в духовку. Випікати пиріжки близько 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores