Спанакорізо - Image

Спанакорізо

Number of servings: 3Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

За такою цікавою і важко вимовляємою назвою ховається традиційна грецька страва, яке, до речі, є дуже корисною, смачною і поживною одночасно. Спанакорізо являє собою гарнір з рису зі шпинатом і свіжою зеленню. Ця страва вважається зимовою, оскільки в Греції шпинат починають вирощувати пізньої осені, а збирають урожай якраз таки в період холодів. У нашому ж випадку в спанакорізо додаються стиглі томати (найкраще використовувати сорт чері), які забарвлять зернятка рису в яскравий колір і зроблять страву ще більш ефектною. Після приготування можете скропити рис лимонним соком, а також додати раскрошену солонувату бринзу або фету – вийде зовсім по-грецьки.

Ingredients for the recipe

Steamed Rice
46.10 - 72.40

Steamed Rice

per 1 kg

Ingredients

Steamed Rice

120 г

Cherry Tomato

180 г

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

60 мл

Dill 70g

60 г

Spinach Bunch100g

170 г

Akvulya Still Water 2l

500 мл

Salt Egypt

за смаком

Kotanyi Black Pepper Peas 70g

за смаком

Onion

30 г

Preparation steps

01

У великій каструлі на середньому вогні нагріти олію

02

Нарізати цибулю і обсмажити в олії, поки не стане напівпрозорою.

03

Додати протерті помідори (пюре), нарізаний кріп, сіль і перець.

04

Потім додати нарізаний шпинат і обсмажити суміш.

05

Залити водою і довести до кипіння.

06

Додати рис, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.

07

Дати охолонути хвилин 15 і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min