Нохат шорак - Image

Нохат шорак

Number of servings: 4Cooking time: 4 h 30 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Нохат Шорак - це узбецька страва. Там вона вважається національною, роблять її з баранини. Її можна віднести до категорії "гарячі страви", і подавати можна на обід. Страва готується досить швидко, а насолоджуватися її пряним смаком і соковитим ароматом ваші гості будуть теж недовго, тому що така смачна страва не затримується на столі. М'ясо робить її досить ситною, а овочі надають соковитості і м'якості. В результаті - дуже смачна чудова страва, яка надовго запам'ятається вашим гостям.

Ingredients

Сухий нут

2,5 стакана

Баранина або яловичина

0,5 кг.

Кмин

1 ч.л.

Сіль

2 ч.л.

Чорний перець горошок

3-4 горошка

Ріпчаста цибуля

1 шт.

Помідор

2 шт.

Кайєнский перець

0,5 ч.л.

Вода

Preparation steps

01

Замочити нут в теплій воді на не менше ніж 4 години. Перевірити рівень води через 2 години, додати ще води, якщо потрібно. Нут швидко вбирає воду, тому необхідно переконатися, що її достатньо. Коли він буде готовий, нут потрібно промити і покласти в скороварку.

02

Помістити шматки м'яса зверху нуту. Додати сіль, кмин, чорний перець і залити водою, щоб покрити м'ясо. Потрібно довести все до кипіння і зняти піну. Закрити кришку скороварки і готувати протягом 30 хвилин на середньому вогні.

03

Тим часом потрібно приготувати салат, який йде на верхню частину страви. Розрізати цибулю на кільця. Розрізати помідори таким же чином. Додати кайенський перець, сіль і добре перемішати.

04

Як тільки час пройшов (30 хвилин), потрібно вийняти м'ясо і нарізати його на дрібні шматочки. Помістити нут на велику тарілку, зверху покласти м'ясо і покрити цибулею і салатом з помідорів.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Смажені пельмені по-узбецьки

Смажені пельмені по-узбецьки

4

40 min

Нохат шорак – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua