
Зелене лобіо з помідорами і горіхами
Для початку розшифруємо значення слова лобіо. Лобіо по-грузинськи значить «квасоля». Цю назву носять різні страви грузинської кухні, приготовані на основі квасолі. Інгредієнти можуть бути різні і тому будуть різні назви страв, але їх загальне слово лобіо. Ми будемо готувати лобіо з помідорами і горіхами. Це повністю овочеве блюдо і відмінно підійде для людей, що дотримуються посту. В якості прянощів будемо використовувати зелень петрушки і базиліка. Саме вони у своєму поєднанні додадуть такого приємного пряного запаху страві. А також в нашому лобіо відмінно поєднуватимуться чорний перець, товчений часник і волоські горіхи. Це створить прекрасну смакову гармонію, для того, щоб порадувати вас і ваших близьких.
Ingredients
Помідори
4 шт.
Волоські горіхи
100 г
Петрушка
50 г
Базилік
50 г
Часник
2 зуб.
Квасоля свіжа
500 г
Цибуля
120 г
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Preparation steps
01
Помідори ошпарити окропом, очистити від шкірки і насіння, подрібнити, покласти в каструлю. Дати закипіти, а потім тушкувати на слабкому вогні 5 хв.
02
Волоські горіхи пропустити через м'ясорубку. Зелень вимити, обсушити, подрібнити. Часник очистити, роздавити часниковим пресом. Квасолю наламати, відварити в підсоленій воді до готовності, 30 хв., Відкинути на друшляк, потім висипати в каструлю.
03
Цибулю очистити, дуже дрібно нарізати, додати до квасолі. Влити туди ж томатну суміш, додати горіхи, часник, зелень.
04
Приправити сіллю і чорним перцем за смаком, поставити на середній вогонь і варити 10 хв.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores