
Оладки з кабачкового пюре
Ми всі любимо млинці та оладки. А ось оладки з кабачків принесуть у ваш будинок запах і смак літа. Адже саме влітку ми більше всього насолоджуємося цим недорогим, але дуже корисним овочем. Разом з цією стравою ви подаруєте вашим домашнім велику кількість калію, фосфору, магнію, а також кальцію. Аби приготувати цю страву, вам не будуть потрібні дорогі інгредієнти. Також оладки підійдуть і людям, які дотримуються дієти. Адже кабачок дуже низькокалорійний і рекомендується при різних шлункових захворюваннях. Всього 20 хвилин - і їсти подано. А м'який смак страви стане ще ніжнішим, якщо ви поллєте оладки сметаною.
Ingredients
Кабачки
1 кг
Масло вершкове
30 г
Яйце
3 шт.
Сіль
за смаком
Цукор
40 г
Борошно пшеничне
400 г
Сода
2 г
Олія рослинна
100 мл
Preparation steps
01
Кабачки помити, очистити, нарізати кубиками. Відварити в невеликій кількості води протягом 5 хвилин. Злити воду. Протерти кабачки в пюре або подрібнити в блендері. У протерте гаряче пюре покласти масло, розмішати і охолодити.
02
В охолоджене пюре вбити яйця, покласти сіль, цукор. Все це добре перемішати, після чого всипати потрохи борошно й соду. Потім тісто інтенсивно і швидко розмішати.
03
На сковороду налити трохи олії і нагріти. На розігріту сковороду ложками викладати тісто. Смажити по хвилині з кожного боку до золотистої скоринки. Подавати оладки гарячими, можна зі сметаною і кропом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores