Балиш по-татарськи - Image

Балиш по-татарськи

Number of servings: 10Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Це дуже старовинна національна страва татарської кухні, яку готували на свята в печі. Балиш - це великий пиріг з бездріжджового тіста з м'ясом і картоплею. Особливо смачна нижня частина пирога, так як вона просякнута м'ясними соками. Приготування балиша займе у Вас чимало часу, але це окупиться тим задоволенням, яке Ви отримаєте, спробувавши його. Замість теплої кип'яченої води, як запропоновано в даному рецепті, можна заливати в пиріг бульйон. Подавати балиш потрібно гарячим. Верхню частину свіжоприготованого пирога зазвичай ділять між усіма членами застілля, а начинку розкладають і їдять за допомогою приладів. Якщо балиш їдять охолодженим, то його ріжуть на порційні шматки і прилади вже не потрібні.

Ingredients

Вода

250 мл.

Соняшникова олія

за смаком

Вершкове масло

за смаком

Борошно

300 г.

М'ясо

0,5 кг.

Картопля

750 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Яйця

2 шт.

Preparation steps

01

Нарізати картоплю і м'ясо, посолити, поперчити, додати спеції і добре перемішати.

02

Замісити тісто з 1 яйця, борошна, води і солі. Розкачати перший корж товщиною 0,5 см. і розміром з форму для запікання. Форму змастити соняшниковою олією.

03

Укласти у форму. Зробити бортики, викласти на корж начинку.

04

Розкачати друге коло, в середині зробити отвір. Накрити коржем начинку і защипнути края.

05

Зробити кришечку, за розміром отвору пирога. Змастити жовтком.

06

Поставити в духовку на 2 години при температурі 150°C і випікати. За 10 хв. до готовності відкрити кришечку і залити 1 склянку теплої кип'яченої води. Змастити верхівку пирога вершковим маслом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Смажені пельмені по-узбецьки

Смажені пельмені по-узбецьки

4

40 min

Балиш по-татарськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua