Печеня чучвара (з пельменями) - Image

Печеня чучвара (з пельменями)

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Чучвара - це страва узбецької кухні. Являє собою пельмені. Але це не зовсім наші пельмені. У печеню чучвара до пельменів додається картопля, цибуля і помідори і все це тушкується. Страва дуже ситна, так як тут є і тісто, і фарш, і картопля. Тому ми б рекомендували її вживати на обід. Смак страви виходить розкішним і незвичайним. Пряний аромат страви буде витати на вашій кухні і зізве на обід всіх мешканців помешкання. Тому найголовніше побільше приготувати такої страви. Якщо пельмені вже наліплені, то страва готується не так вже й довго. В Узбекистані печеню чучвара подають зі столовим оцтом, прикрашають дрібно нарізаною зеленню. А також використовують соуси з помідорів, паприки і гострого стручкового перцю.

Ingredients

Картопля

7 шт.

Пельмені

0,5 кг.

Цибуля

2 шт.

Помідори

2 шт.

Петрушка

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Вода

200 мл.

Preparation steps

01

Картоплю очистити, нарізати скибочками. Смажити 20 хвилин в соняшниковій олії.

02

Цибулю очистити, нарізати півкільцями, обсмажити. Помідори очистити від шкірки, нарізати часточками. Смажити з цибулею ще 2 хвилини.

03

У казан покласти картоплю, зверху цибулю з помідорами, а на них викласти пельмені. Посипати перцем, сіллю, петрушкою. Залити 200 мл. води, тушкувати 45 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Смажені пельмені по-узбецьки

Смажені пельмені по-узбецьки

4

40 min

Печеня чучвара (з пельменями) – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua