
Торт "Криольо"
Цій чудовий, незвичайний і вишуканий десерт має свого автора і першовідкривача. Його ім'я П'єр Ерме. Про цю страву він згадує у своїй останній кулінарній книзі. І не дивлячись на те, що торт цей трохи складний у приготуванні, все ж він користується надзвичайною популярністю у господинь. Адже найтонший смак шоколадного мусу з м'якими бананами, ароматним імбиром і лимоном підкорять навіть найвибагливіших поціновувачів. Якщо ваш будинок - це царина вічного свята і веселощів, якщо ви обожнюєте приймати гостей у будинку, і серед них маєте вже славу неймовірної господині, а підтримувати звання слід постійно, тоді торт " Криольо" - це те, що вам потрібно.
Ingredients
Борошно мигдальне
60 г.
Кокосова стружка біла
за смаком
Цукрова пудра
за смаком
Цедра лимона
1 шт.
Цукор білий
135 г.
Банани
10 шт.
Масло вершкове
40 г.
Цукор тростинний
25 г.
Лимонний сік
за смаком
Вода
130 мл.
Вершки 33-35%
380 г.
Яйця курячі
4 шт.
Шоколад темний
350 г.
Імбир свіжий
3 г.
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 150°C. Збити 3 білка в стійку піну, поступово всипаючи мілкий цукор 35 г. Просіяти цукрову пудру і мигдалеве борошно, додати кокосову стружку. Отриману масу додати до збитих яєць і акуратно перемішати за допомогою силіконової лопатки. Заповнити білковою масою кулінарний мішок із рівною і круглою насадкою. На деко, вистелене пергаментним папером, нанести білковою масою по краях 2 кола діаметром 19 см. Злегка посипати просіяною цукровою пудрою. Дати постояти 10 хвилин. Знову посипати цукровою пудрою і дати постояти ще 10 хвилин. Поставити коржі в розігріту до 150°C духовку 30-35 хвилин. Вийняти коржі з духовки, перекласти на решітку і дати охолонути.
02
Нарізати 4 банана на кружки товщиною 1 см. Полити лимонним соком. У сковороді на сильному вогні розігріти вершкове масло 20 г. Покласти в нього кружечки банана. Посипати тростинним цукром, швидко підрум'янити (1-2 хвилини) з двох сторін і відкинути на друшляк. Поставити порожню миску для збивання в морозильну камеру на 15 хвилин.
03
У воду 30 мл. додати цукор 70 г., довести до кипіння і готувати 3 хвилини, температура суміші повинна бути 118°C. Збити в мисці жовтки 3 шт. з цілим яйцем. Не припиняючи збивати жовтки, тоненькою цівкою влити гарячий сироп. Подрібнити шоколад 200 г. і розтопити в каструлі на водяній бані. Зрізати з лимона тонку цедру і дуже дрібно її насікти. Ввести цедру разом із імбиром в розтоплений шоколад. Вийняти миску для збивання з холодильника, влити вершки 250 г. і збити їх до твердих піків. Ввести в вершки шоколад розтоплений, перемішати до однорідності. Додати збиті з сиропом жовтки. Перемішати акуратно знизу вгору. Взяти форму діаметром 20 см. 5 бананів нарізати уздовж товщиною близько 0,5-1 см. З двох сторін добре скропити соком лимона.
04
На дно покласти перший корж. По колу стінок викласти банани. Мус зібрати в кондитерський мішок. Викласти 1/3 мусу на корж, розрівняти акуратно. Покрити мус кружечками банана. Закрити банани половиною мусу, який залишився, і на нього укласти другий диск торта. Мусом, який залишився, покрити верх торта. Накрити харчовою плівкою і прибрати на ніч у холодильник.
05
Приготувати шоколадний соус. Подрібнити шоколад 50 г. і висипати його в каструлю з товстим дном. Додати воду 100 мл., вершки 250 г. і цукор, який залишився. Довести до кипіння на слабкому вогні і готувати, помішуючи лопаткою, поки соус не стане густим.
06
Подрібнити шоколад 100 г. У каструлі з товстим дном довести вершки 80 г. до кипіння. Зняти каструлю з вогню і поступово в гарячі вершки додавати потроху шоколаду, кожен раз добре перемішуючи з центру по колу, збільшуючи радіус. Коли весь шоколад буде додано і розтоплено, остудити масу до 60°C Після цього додати шматочками розм'якшене вершкове масло 20 г., розмішуючи, як можна менше. Потім, при мінімальному перемішуванні додати шоколадний соус. Маса повинна вийти однорідною. Цю глазур використовувати теплою 35-40°C.
07
Дістати торт з холодильника, зняти форму. Зверху розподілити глазур по всій поверхні. Дати глазурі трохи застигнути, потім посипати її кокосовою стружкою. Прикрасити кружечками бананів, які залишились, і лимона.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores