Пісочний пиріг із айви з карамеллю - Image

Пісочний пиріг із айви з карамеллю

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Екзотична айва вважається найзагадковішим фруктом, який відомий людству. Неїстівний в сирому вигляді твердий і непримітний плід надто в'язок на смак. Однак чим довше зберігати айву, тим м'якше вона стає. Але навіщо чекати так довго і відмовляти собі в насолоді цим фруктом? Айва, яка піддалася тепловій обробці, розкриває свій неповторний смак і чудовий аромат. Випічка з айвою – показовий приклад дивовижного перетворення цього фрукта. Пропонований пісочний пиріг із айви з карамеллю має відкритий вид, як тарт. І правильно, навіщо ж ховати таку смачну красу? З кожним шматочком пирога Ви відчуєте, як у роті розсипаються тисячі найдрібніших гранул дивовижної айви.

Ingredients

Цукор

325 г

Лимон

130 г

Айва

1700 г

Сіль

за смаком

Масло вершкове

20 г

Борошно пшеничне

30 г

Тісто пісочне

500 г

Preparation steps

01

В каструлі змішати 1,5 літра води і цукор (200 г). Лимон помити, вичавити сік і натерти на тертці цедру. Додати сік і цедру в каструлю.

02

Помити айву, очистити, видалити серцевину. Додати айву в каструлю, накрити кришкою і варити близько 10 хвилин. Духовку розігріти до 190 градусів.

03

У сковороду покласти цукор і трохи солі. Поставити на маленький вогонь і нагрівати, поки цукор не перетворитися на густу світло-коричневу масу. Додати масло і добре розмішати.

04

У карамель викласти айву. Тісто повністю розморозити. На присипаному борошном столі розкачати тісто (розміром трохи більше діаметру сковороди). Викласти тісто на сковорідку з фруктами і трохи піджати краї. Поставити сковороду в розігріту духовку і випікати близько 40 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Пісочний пиріг із айви з карамеллю – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua