Грецьке медове печиво - Image

Грецьке медове печиво

Number of servings: 4Cooking time: 35 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

У вас закінчилися всі покупні солодощі і печива, а на десерт хочеться чогось смачненького. Тоді у вас є прекрасний привід, щоб спекти грецьке медове печиво. Печиво робиться з пісочного тіста. Воно виходить розсипчасте і ніжне. Печиво не вимагає особливих прикрас і витребеньок. Ми будемо з'єднувати два печива за допомогою крему з масла, цукру і меду. А зверху прикрасимо печиво волоськими горіхами. До слова, волоські горіхи дуже корисні. Вони здатні попередити багато хвороб. Також вони дуже добре знімають нервову напругу. Тому з'ївши парочку такого печива з чаєм після трудового дня, ви відчуєте себе розслабленим і прийдете в хороший настрій.

Ingredients

Борошно

250 г

Розпушувач

1 ч.л.

Цукор

50 г

Вершкове масло

150 г

Мед

145 г

Апельсин

1 шт.

Волоські горіхи

25 г

Цукрова пудра

115 г

Preparation steps

01

Олія (150 г) наріжте кубиками.

02

Борошно і розпушувач просійте в миску, додайте цукор і все перемішайте.

03

Додайте масло і руками перетріть його з борошном.

04

З апельсина зніміть цедру, натріть його на терці, і введіть в цю ж суміш.

05

Мед (1 ст.л. залиште для начинки) розігрійте на слабкому вогні, щоб він був трохи теплим, і також з'єднайте з борошняної сумішшю. Руками вимісіть тісто (воно має бути досить щільним) і скачайте з нього дві кулі.

06

Духовку розігрійте до 180°C.

07

З однієї кулі виліпити 20 печив, скачавши їх у кульки і потім зплюснувши зверху, викладіть на застелений змащений маслом пергаментним папером противень (слідкуйте, щоб між печивом залишалася відстань, тому що під час випічки воно збільшиться в розмірі) і випікайте до золотистого кольору (близько 10 хвилин). Порада: якщо потримати тісто в холодильнику 30-60 хвилин, ліпити печиво буде легше.

08

Волоські горіхи розламайте на шматочки (не дуже дрібно). До речі, в цьому рецепті можна використовувати й інші горіхи на ваш смак.

09

Виліпити 20 печив з другої кулі, викладіть зверху горіхи і випікайте, як і першу партію. Всі печива остудіть.

10

Приготуйте начинку. Для цього перетріть 50 г м'якого вершкового масла з цукровою пудрою і медом.

11

Одну половинку печива (без горіхів) змастіть начинкою, зверху "приклейте" другу половинку (з горіхами). У вас повинно вийти 20 печив.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Грецьке медове печиво – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua