Спанакорізо - Image

Спанакорізо

Number of servings: 3Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

За такою цікавою і важко вимовляємою назвою ховається традиційна грецька страва, яке, до речі, є дуже корисною, смачною і поживною одночасно. Спанакорізо являє собою гарнір з рису зі шпинатом і свіжою зеленню. Ця страва вважається зимовою, оскільки в Греції шпинат починають вирощувати пізньої осені, а збирають урожай якраз таки в період холодів. У нашому ж випадку в спанакорізо додаються стиглі томати (найкраще використовувати сорт чері), які забарвлять зернятка рису в яскравий колір і зроблять страву ще більш ефектною. Після приготування можете скропити рис лимонним соком, а також додати раскрошену солонувату бринзу або фету – вийде зовсім по-грецьки.

Ingredients

Рис

120 г

Томат

180 г

Оливкова олія

60 мл

Кріп

60 г

Шпинат

170 г

Вода

500 мл

Сіль

за смаком

Перець чорний

за смаком

Цибуля

30 г

Preparation steps

01

У великій каструлі на середньому вогні нагріти олію

02

Нарізати цибулю і обсмажити в олії, поки не стане напівпрозорою.

03

Додати протерті помідори (пюре), нарізаний кріп, сіль і перець.

04

Потім додати нарізаний шпинат і обсмажити суміш.

05

Залити водою і довести до кипіння.

06

Додати рис, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.

07

Дати охолонути хвилин 15 і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Спанакорізо – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua