Картопляні решті з грибами - Image

Картопляні решті з грибами

Number of servings: 5Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Решті - це швейцарська національна страва. Виготовляють її з тертої картоплі. Вона чимось нагадує картопляні оладки або деруни. Історично вперше їх почали робити селяни на сніданок в одній із частин Швейцарії. Сьогодні вона популярна по всій країні, подають решті не тільки до сніданку і люди різних верств населення. Цікавий факт, що назва цієї страви дала ім'я швейцарському політичному терміну, який описує різницю між фракомовною і німецькомовною частиною країни. Часто решті подають не просто сухим млинцем, а з начинкою. У нашому рецепті це гриби. Останні роблять страву ще більш ситною. Тому вони цілком підходять як повноцінна страва.

Ingredients

Картопля

500 г.

Цибуля-порей

1 шт.

Чебрець свіжий

1 ч. л.

Гриби

120 г.

Бульйон курячий

250 мл.

Сир твердий

60 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Масло вершкове

за смаком

Олія оливкова

за смаком

Preparation steps

01

Розігріти духовку до 200°C. Очистити картоплю і натерти на крупній тертці. Залити водою на 5 хвилин.

02

Картоплю вийняти, віджати. Дрібно нарізати цибулю-порей і чебрець. Змішати з картоплею. Додати сіль, перець, перемішати.

03

Розігріти вершкове і оливкове масло. Викласти картопляну суміш і смажити 5 хвилин. Перенести сковороду в духовку. Готувати 15 хвилин.

04

Очистити і нарізати гриби. Обсмажити у вершковому маслі 5 хвилин. Влити бульйон. Тушкувати 3 хвилини.

05

Дістати картоплю, в середину викласти сир шматочками і гриби.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Швейцарський шоколадний рулет

Швейцарський шоколадний рулет

4

40 min

Картопляні решті з грибами – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua