
Пататнік із сиром фета
Перед вами рецепт дуже простого, швидкого і смачного пирога – пататніка. Напевно, не складно здогадатися, чому він отримав саме таку назву, адже його головний інгредієнт – це картопля. Пиріг може використовуватися як гарнір до м'ясних і овочевих страв. За бажанням, в нього можна додати підсмажені кільця цибулі, смажені гриби, скибочки помідорів, подрібнену свіжу зелень, шматочки сала, бекону або шинки, спеції (наприклад, італійські трави або будь-які інші на ваш смак). Зверху можна викласти інші види сиру, яким ви надаєте перевагу, і тоді на пирозі утвориться красива і смачна хрустка сирна скоринка.
Ingredients
Картопля
1 кг.
Яйце куряче
3 шт.
Сир фета
200 г.
Масло вершкове
25 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Картоплю помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Всю зайву рідину максимально віджати. Додати до картоплі яйця, сіль і перець (за смаком). Добре перемішати картопляну суміш.
02
Духовку розігріти до 190°C. Сир фета розкришити і додати до картопляної маси. Форму змастити вершковим маслом. Вилити тісто у форму і поставити в духовку. Запікати пиріг близько 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores