Пататнік із сиром фета - Image

Пататнік із сиром фета

Number of servings: 6Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Перед вами рецепт дуже простого, швидкого і смачного пирога – пататніка. Напевно, не складно здогадатися, чому він отримав саме таку назву, адже його головний інгредієнт – це картопля. Пиріг може використовуватися як гарнір до м'ясних і овочевих страв. За бажанням, в нього можна додати підсмажені кільця цибулі, смажені гриби, скибочки помідорів, подрібнену свіжу зелень, шматочки сала, бекону або шинки, спеції (наприклад, італійські трави або будь-які інші на ваш смак). Зверху можна викласти інші види сиру, яким ви надаєте перевагу, і тоді на пирозі утвориться красива і смачна хрустка сирна скоринка.

Ingredients

Картопля

1 кг.

Яйце куряче

3 шт.

Сир фета

200 г.

Масло вершкове

25 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Всю зайву рідину максимально віджати. Додати до картоплі яйця, сіль і перець (за смаком). Добре перемішати картопляну суміш.

02

Духовку розігріти до 190°C. Сир фета розкришити і додати до картопляної маси. Форму змастити вершковим маслом. Вилити тісто у форму і поставити в духовку. Запікати пиріг близько 30 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Пататнік із сиром фета – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua