Нут з баклажаном  - Image

Нут з баклажаном

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Нут ще називають турецьким або баранячим горохом. Ця рослина з родини бобових. Потрапив він до нас зі Сходу, де вживають його з давніх часів. Там вирощують нут і до сьогоднішнього дня. Вчені довели, що нут сприяє зниженню холестерину в організмі, а також корисний для статевих органів. Разом з баклажанами, запашним часником і кмином страва виходить дуже смачна, і при цьому її швидко готувати. До того ж баклажани і нут - низькокалорійні продукти, що теж вважається позитивною якістю для страви. Прекрасне поєднання смаку і користі в простій страві.

Ingredients for the recipe

Chickpea
71.10 - 90.40

Chickpea

per 1 kg

Ingredients

Chickpea

200 г

Grilled Eggplant

4 шт.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

120 мл

Cilantro 70g

50 г

Parsley 70g

40 г

Garlic

20 г

Lemon

80 г

Runa Vinegar 9% 0.75l

30 мл

Eco Roman Cumin 15g

5 г

Kotanyi Black Pepper Peas 70g

5 г

Salt Egypt

за смаком

Preparation steps

01

Нут замочити на ніч (або на 4-6 годин). Після злити воду, відварити до готовності у свіжій підсоленій воді 60-90 хвилин.

02

Баклажани нарізати на великі кубики, обсмажити на оливковій олії з усіх боків до рум'яної скоринки, посолити і тушкувати до готовності. Охолодити.

03

Кінзу, петрушку і часник подрібнити, додати перець, кмин, оливкову олію, оцет і лимонний сік.

04

Нут, баклажани і заправку змішати, посолити. Дати настоятися в холодильнику 2 години.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Апельсиново-кокосовий пасхальний пиріг

Апельсиново-кокосовий пасхальний пиріг

4

1 h 5 min