Тайський салат зі свининою і креветками - Image

Тайський салат зі свининою і креветками

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Салат по-справжньому можна назвати екзотичним. У ньому ідеально гармонують всі інгредієнти, які на перший погляд не поєднуються між собою. М'ясо свинини необхідно нарізати на дрібні шматочки. Так воно швидше звариться. Добре розділіть шматочки між собою, щоб філе в процесі варіння не злиплося. Важливо не переварити м'ясо, так воно залишиться соковитим і м'яким. За рахунок того, що овочі та креветки варяться в м'ясному бульйоні, вони просочуються смаком свинини, а салатик набуває нових смакових ноток. У заправку для теплого тайського салату зі свининою і креветками можна також додати рибний соус. У цій страві гармонійно поєднується цукрова солодкість і кислинка лимону.

Ingredients

Філе свинини

150 г.

Королівські креветки

15 шт.

Капуста

150 г.

Морква

0,5 шт.

Печериці

100 г.

Перець чілі

1 шт.

Лимон

0,5 шт.

Цукор

0,5 ст. л.

Preparation steps

01

Чилі перець подрібнити в блендері. Свинину дуже дрібно порізати. Моркву і креветки очистити. Капусту і моркву порізати соломкою довжиною близько 4 см.

02

В окрему миску додати нарізаний чилі перець, цукор, сік половини лимона і ретельно перемішати до розчинення цукру.

03

У киплячу воду закинути свинину, готувати на сильному вогні протягом 15 хвилин. Витягнути м'ясо за допомогою шумівки.

04

У цю ж воду закинути овочі та креветки і варити 3 хвилини, далі витягнути за допомогою шумівки.

05

Змішати м'ясо, овочі, креветки і соус, перемішати і подавати в теплому вигляді.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Локшина з креветками в кокосовому молоці

Локшина з креветками в кокосовому молоці

6

40 min