
Печені сливи з бренді і лимонною цедрою
Багато кто сперечається: що являє собою слива – фрукт або ягоду? Сміливо заявляємо, слива – плід фруктового дерева. Цей стиглий фрукт був улюбленим сніданком англійської королеви Єлизавети ІІ, що начулася про цілющу дію цього плоду. Хімічний склад сливи настільки багатий, що вона вважається корисніше багатьох фруктів. Слива хороша в будь-якому вигляді. Наївшись вдосталь соковитим фруктом, можна покуштувати його у складі дивовижного десерту – печених слив з бренді і лимонною цедрою. П'янку, кисло-солодку сливу можна вживати як самостійний десерт або подавати на вершковій кремовій «подушці». Як з'їсти цей фруктовий десерт – вирішувати Вам, скажемо лише одне: печена слива дивовижно смачна і ароматна.
Ingredients
Сливи
700 г
Цукор
60 г
Лимон
30 г
Бренді
15 мл
Кориця
5 г
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 200 градусів. Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Викласти їх розрізами догори у форму для запікання.
02
Посипати сливи цукром і додати лимонний сік. Запікати близько 30 хвилин. Потім дістати форму, збризнути сливи бренді і знову поставити в духовку. Запікати ще близько 10 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores