Печені груші з кремом з маскарпоне - Image

Печені груші з кремом з маскарпоне

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Витончений порційний десерт з кремом із сиру маскарпоне і печеними грушами з корицею. Він прекрасно підійде, якщо ви не любите «возиться» з тістом і випічкою. Та й готується простіше не буває - поки печуться груші збити жовтки і сир маскарпоне, потім викласти в красиві келихи і десерт готовий до подачі на стіл. За бажанням, можете додати в крем трохи (головне не переборщити) коньяку. Тоді крем вийде як для тірамісу, натомість десерт отримає більш цікаве поєднання ароматів. Для більш естетичної подачі можна викладати в келих крем і груші шарами, а потім не змішувати. Якщо час у вас все ж є, то дайте десерту хоча б 30 хвилин охолодитися і настоятися в холодильнику (це не обов'язково, але смакові характеристики стануть значно яскравішим).

Ingredients

Груші

500 г.

Цукор

20 г.

Лимон

30 г.

Сир маскарпоне

200 г.

Яєчні жовтки

4 шт.

Кориця

5 г.

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 200°C. Груші помити, очистити, нарізати шматочками, посипати корицею і покласти в духовку. Запікати близько 20 хвилин. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки).

02

Жовтки з цукром збити. По трохи додавати сир маскарпоне і збивати до однорідності. Груші дістати і змішати з цедрою. У келих викласти крем, зверху груші. Дати охолонути в холодильнику близько 15 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min