
Запечена курка по-мексиканськи
Як і всі мексиканське, страви у них теж з легкою гостротою. Мексиканці люблять додавати різні приправи і трави в будь-яку страву. І запечена курка - це не виключення. Коріандр тут грає не останню роль. Адже його пряний аромат полонить всіх ваших гостей ще до того, як вони спробують цю страву. Не кажучи вже про смак курки з рисом. Ця страва досить дієтична, але при цьому ні у кого не виникне відчуття голоду. Тому це прекрасний варіант для хорошої легкої вечері. Ваші рідні будуть вас дякувати і просити добавки, а ви будете задоволені тим, як легко і просто приготувати цю страву. Ви можете її подавати як повноцінну або ж зробити до неї легкий овочевий салат.
Ingredients
Рис арборіо
165 г.
Квасоля червона консервована
300 г.
Коріандр свіжий
3,5 ст. л.
Філе куряче
600 г.
Соус тако
400 г.
Сир чеддер
250 г.
Сметана
125 г.
Олія рослинна
1 ст. л.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до температури 180°С. Змастити олією керамічну форму для випікання. Налити воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати рис, варити 10-12 хвилин, мішаючи. Воду злити.
02
У формі змішати квасолю і 1,5 ст. л. коріандру, додати відварений рис, ретельно перемішати. Придавити масу до дна форми.
03
На великій сковороді розігріти олію на сильному вогні. Куряче філе викласти в сковороду, повнісю обсмажити, при цьому не розрізаючи на шматки. Смажити протягом 3 хвилин з кожного боку. Додати тако і тушкувати ще 3 хвилини.
04
Половину натертого сиру висипати зверху на рис, викласти куряче філе, посипати 1,5 ст. л. коріандру і зверху посипати другою половиною тертого сиру. Накрити зверху форму фольгою.
05
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 30-40 хвилин, зняти фольгу і випікати ще 5 хвилин. Розрізати на чотири частини.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores