Вишневий торт "Солодкість літа" - Image

Вишневий торт "Солодкість літа"

Number of servings: 10Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Літо триває всього три місяці, тому насолоджуватися ним потрібно на повну силу, кожен день потроюючи собі маленьке свято, намагаючись побільше гуляти, милуватися небом, зеленню, дихати його теплим повітрям і їсти його солодкі плоди. Наприклад, в сезон вишні варто приготувати цей дивовижний торт із свіжими ягодами. А якщо вам нестримно захотілося літа серед зими, не треба мучити себе спогадами і з тугою дивитися у вікно - відкривайте баночку вишневого компоту - і знову тіште себе цим тортом, адже він смачний як із свіжою, так і з консервованою вишнею.

Ingredients

Вишня (свіжа або свіжеморожена)

300 г

Яйця

3 шт.

Цукор

300 г

Борошно

150 г

Вершки 33-35%

250 г

Маскарпоне

250 г

Шоколад

100 г

Вершкове масло

20 г

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 180°C.

02

Яйця збити ыз 150 г. цукру протягом 5-7 хвилин.

03

Просіяти туди ж борошно, добре перемішати (тісто не повинне бути густим).

04

Роз'ємну форму змазати вершковим маслом, заповнити тістом і випікати корж в розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин.

05

Тим часом з вишень видалити кісточки (якщо ви використовуєте свіжу вишню) і посипати 3 ст.л. цукру.

06

Готовий корж дістати з духовки і просочити соком, що виділився з вишні, не дістаючи з форми.

07

Потім на корж викласти вишню (кілька ягід можна залишити для прикраси).

08

Для крему - вершки (їх потрібно попередньо трохи охолодити) збити з рештою цукру. Додати маскарпоне, перемішати. Отриманий крем викласти зверху на вишню.

09

На терці натерти шоколад. Отриманою  стружкою посипати торт, прикрасити його ягодами і поставити в холодильник на 3-4 години.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Торт з попкорном

Торт з попкорном

15

2 h

Вишневий торт "Солодкість літа" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua