
Шоколадний флан
Неймовірно ніжний десерт флан – солодка візитна картка Парижа. Він в широкому асортименті представлений в кращих французьких кондитерських. Протягом довгих трьох століть ці ласощі користується шаленою популярністю і любов'ю у ласунів усього світу. А у французів так взагалі – коронна страва, яку традиційно подають не тільки до святкового столу, а й до сімейного чаювання. Особливість десерту (або чим він так підкорив мільйони сердець) в тому, що після випікання начинка залишається рідкою, а тому при першому ж укусі так і норовить витекти. У нашому випадку – це спокусливий шоколадний соус. Однак будьте уважні: після вживання шоколадного флану може розвинутися невиліковна фланозалежність.
Ingredients
Шоколад чорний
200 г.
Масло вершкове
100 г.
Цукор
80 г.
Яйце куряче
5 шт.
Борошно пшеничне
20 г.
Preparation steps
01
Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані разом з вершковим маслом, нарізаним кубиками. Яйця збити з цукром в пишну масу. Додати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції.
02
Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати флани близько 7-10 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores