
Соус з картоплі та часнику
Прекрасний, цікавий і яскравий картопляно-часниковий соус. Французи вважають, що, якщо ви освоїли приготування соусів, то ви вже дуже непоганий кухар. Адже соусом можна додати яскравість і потрібні акценти будь-якій страві, зробити її більш насиченою і смачною. Саме тому такий соус краще взяти на замітку кожній господині. Його можна подати до звичайних і простих парових, варених або запечених страв з курки, риби або м'яса. І навіть найпростіша страва стане особливою, цікавою і вишуканою. Також можна додати до нього подрібнену свіжу зелень, гриби і трохи вершків, тоді соус стане ніжнішим.
Ingredients
Картопля
600 г.
Часник
2 зуб.
Олія оливкова
за смаком
Лимон
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати скибочками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Подрібнити картоплю і часник в блендері.
02
З лимона вичавити сік, одати до картоплі з часником. Додати також сіль, перець і масло. Ще раз подрібнити до однорідної консистенції.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores