
Пиріг з карамелізованими сливами
У холодну осінню погоду дуже часто хочеться чогось теплого, солодкого і ароматного, чи не так? У такому випадку дуже доречним буде сезонний сливовий пиріг з ніжним повітряним тістом, яке нагадує тісто в кексах. Сливи, политі ромом і посипані цукром, під час випікання набувають карамельний смак з легкою алкогольною ноткою. Для більш цікавого зовнішнього вигляду використовувати можна і жовті, і червоні, і темні сливи - з'єднувати і викладати їх в десерті можна як завгодно. До тіста, за бажанням, можна підмішати подрібнені волоські горіхи. А вже готовий пиріг, звісно, можна прикрасити цукровою пудрою.
Ingredients
Масло вершкове
120 г
Цукор
130 г
Яйце куряче
2 шт.
Борошно пшеничне
200 г
Розпушувач
5 г
Сіль
2 г
Сливи
500 г
Ром
20 мл
Preparation steps
01
Розм'якшене масло збити міксером з цукром (100 г) і сіллю. Продовжуючи збивати додати по одному яйцю. Потім просіяти борошно з розпушувачем і додати по трохи в масляну суміш. Духовку розігріти до 180 градусів.
02
Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Кожну половинку розрізати на 3-4 часточки. Форму для випічки змастити маслом і викласти туди тісто. Зверху на тісто укласти сливи і посипати двома ложками цукру. Полити ромом і поставити в розігріту духовку. Випікати пиріг близько 35-40 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores