
Баноффі
Дуже святковий і по вигляду і за смаком торт. Готується він, в принципі, досить легко і з ним зможе впоратися будь-хто. Адже тут не потрібно ніяких складних етапів та інгредієнтів, в яких можна зробити помилку (наприклад, розвести желатин, замісити тісто). Та й часу на приготування баноффі займе не надто багато, єдине, що потрібен час на остигання маси та охолодження (в цілому близько 3 годин), тому як варіант для «гості на порозі» такий торт не підійде. Але зате на день народження та інші свята він просто ідеальний варіант. Особливо, якщо торт прикрасити скибочками банану, кокосовою стружкою і тертим молочним шоколадом!
Ingredients
Печиво пісочне
500 г.
Вершкове масло
220 г.
Цукор
30 г.
Коричневий цукор
100 г.
Ванілін
10 г.
Згущене молоко
300 г.
Вершки
200 мл.
Цукрова пудра
30 г.
Банани
500 г.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 190°C. Печиво з половиною вершкового масла і цукром (білим) змішати і подрібнити в блендері. Утрамбувати масу у форму і поставити в духовку на 10 хвилин.
02
Вершкове масло розтопити, довести до кипіння, додати коричневий цукор і ванілін (половину). Влити згущене молоко. Добре перемішати і готувати близько 3-5 хвилин. Охолодити масу близько 2 годин у холодильнику.
03
Збити вершки з цукровою пудрою і ваніліном до стійкої піни. Банан очистити і нарізати скибочками. Додати банани до вершків і перемішати. На основу викласти масу зі згущеним молоком, потім - вершки з бананами. Покласти торт на 1 годину в холодильник.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores