Скумбрія "копчена" по-домашньому - Image

Скумбрія "копчена" по-домашньому

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Розповідати про корисність цієї рибки ми не станемо, всі і так добре знають про неї. Але, якщо вживати рибку в копченому вигляді, то буде важко назвати цей делікатес корисним. Але встояти перед такою стравою дуже складно, навіть тим, хто веде здоровий спосіб життя. У магазинах не завжди вдається знайти свіжу, смачну рибу. І в цьому випадку можна використовувати відмінний варіант - приготувати копчену рибку в домашніх умовах. Економно, швидко і не вимагає особливих умінь. Що нам буде потрібно для цього? Зовсім нічого: риба, цукор, сіль та інші додаткові інгредієнти. Можна дуже довго розповідати про неповторний смак рибних делікатесів. Цього ми робити не будемо, а просто пропонуємо приготувати "копчену" скумбрію.

Ingredients for the recipe

Mackerel
248.10 - 255.00

Mackerel

per 1 kg

Ingredients

Mackerel

1 шт.

Akvulya Still Water 2l

1 л.

Salt Egypt

2 ст. л.

Vash Tsukor Sugar 10kg

20 г.

Onion

жменя

Karpatsky Chai Multifruit Tea 100g

15 г.

Kamis Black Pepper Pea Spices

за смаком

Eco Ground Coriander

за смаком

Bay Leaf

2 шт.

Oliyar Refined Sunflower Oil 1l

1 ч. л.

Preparation steps

01

Вичистити з риби усі нутрощі, зняти плівку і добре промити. Відрізати голову, а іншу частину використати для копчення.

02

Приготувати маринад: довести до кипіння 1 літр води. Додати промите цибульне лушпиння і варити 7 хвилин. Настоювати 10 хвилин і звільнити від води, використовуючи друшляк.

03

Заварити чай звичайним способом. У воду (проціджену від лушпиння) додати сіль, коріандр, заварений чай, цукор і лавровий лист. Довести усю суміш до кипіння і закрити кришкою, залишити на деякий час остигати. (Щоб риба вийшла зовсім копченою - слід додати в маринад 1 ст. л. рідкого диму).

04

Узяти посудину, відповідного розміру і перелити охолоджений маринад. Викласти в нього скумбрію.

05

Накрити рибу тарілочкою і поставити в прохолодне місце на 3 доби. Рибу треба час від часу перевертати, для рівномірного фарбування.

06

Через 3 доби дістати рибу з маринаду і обсушити за допомогою паперового рушника. Далі натерти скумбрію рослинною олією і можна їсти.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Apple charlotte in the oven (simple recipe)

Apple charlotte in the oven (simple recipe)

8

55 min