Мжаддара - Image

Мжаддара

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Страви з чечевиці і рису користуються великою популярністю на всьому Близькому Сході. І це скажемо ми не дарма. Тому що, і рис, і чечевиця дуже корисні. Білок, що міститься в чечевиці, відмінно засвоюється організмом людини. Сочевиця багата вітамінами і незамінними амінокислотами. Чечевиця дуже корисна при розладах травлення. За вмістом заліза, наприклад, їй немає рівних. Тому пропонуємо приготувати сьогодні з рису і чечевиці страву мжаддара. Поєднання таких простих і доступних інгредієнтів дозволить вам насолодитися ніжною, ароматною стравою. Ця страва вважається основною, але до неї можна подавати салат.

Ingredients

Рис довгозернистий

1,5 ст.

Паприка солодка мелена

1 ч. л.

Масло топлене

50 г.

Зіра мелена

0,5 ч. л.

Вода

6,5 ст.

Сочевиця зелена

200 г.

Олія соняшникова нерафінована

7 ст. л.

Цибуля фіолетова

7 шт.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Ретельно промити сочевицю, залити 4 склянками води і зварити до напівготовності.

02

Нарізати цибулю півкільцями. На сковороді розжарити олію, обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору, додати зіру, паприку і сіль.

03

Змішати напівготову сочевицю і рис в каструлі з товстим дном, додати 2,5 склянки окропу. Посолити, накрити кришкою, варити на повільному вогні до готовності.

04

У готову страву влити розжарене топлене масло, дати настоятися 5 хвилин. При подачі викласти зверху цибулю.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cookies honey-tahini

Cookies honey-tahini

10

30 min

Мжаддара – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua