
Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки
Урізноманітнити звичну страву з риби або курки і надати їй пікантний смак допоможе легкий лимонно-винний маринад. Як відомо, лимонний сік має розм'якшуючу дію, а сухе вино робить м'ясо ніжніше і надає неповторний аромат. М'ясо необхідно витримати в такому маринаді не менше трьох годин. Кращий ефект очікується, якщо відправити рибу (курку) маринуватися в холодильник на всю ніч. Тоді м'ясо виходить надзвичайно ніжним, м'яким і соковитим. Потім готуйте рибу (курку) будь-яким звичним для Вас способом: смажте, тушкуйте, запікайте – все на Ваш смак. У маринад можна додати одну столову ложку лимонної цедри і чайну ложку сушеного естрагону. Бальзамічний оцет можете замінити естрагоновим.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Lemon
30 г.
Garlic
10 г.
Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l
20 мл.
Ellada Balsamic Vinegar 150ml
10 мл.
Eco Italian Herbs Seasoning
10 г.
Spice Pepper Mix
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
З лимона вичавити сік. Часник очистити від лушпиння і видавити сік за допомогою часникодавки.
02
Оцет змішати з вином. Додати лимонний сік і часник.
03
Додати необхідні спеції. Маринад можна використовувати до риби чи птиці. Потім уварити в сотейнику і використовувати як соус.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores