Гріссіні - Image

Гріссіні

Number of servings: 10Cooking time: 2 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Батьківщина цих чудових невеликих хлібних паличок - Італія. Кому ж, як не італійцям, придумувати смачні і швидкі хлібобулочні вироби! З такими стравами проблем у цього гарячого народу немає. Якщо ви вам до душі італійська кухня, або ж просто ви любите випічку, тоді доречними будуть гріссіні. Розміром гріссіні зазвичай приблизно з олівець - тоненькі і не дуже довгі. Вперше народ побачив ці палички ще в XIV столітті в Турині, а з часом вони були популярні по всій території Італії. Спочатку це були звичайні палички з дріжджового тіста. Пізніше стали додавати кунжут або інші прянощі для прикраси і додаткового смаку паличок. Зараз гріссіні можна приготувати замість булочок до чаю або ж просто для легкої закуски під час обіду чи вечері.

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

250 г.

Akvulya Still Water 2l

250 мл.

Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g

2 ч. л.

Salt Egypt

1 ч. л.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

3 ст. л.

Sesame

4 ч. л.

Kamis in Grinder Sea Salt 90g

2 ч. л.

Preparation steps

01

Підігріти воду, додати дріжджі і залишити на кілька хвилин.

02

Додати сіль і 1 ст. л. оливкової олії, перемішати. Поступово додавати борошно (200 г.), замісити тісто. Додати в тісто ще 1 ст. л. оливкової олії, перемішати.

03

Присипати робочу поверхню борошном, яке залишилось. Вимісити тісто. Покласти тісто у змащений оливковою олією посуд, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.

04

Розділити тісто на 4 частини, потім кожну четвертинку розділити на 5 частин. Кожен шматочок тонко розкатати, зробити форму жгутика, обваляти в кунжуті і морській солі.

05

Отримані жгутики викласти на пергамент для запікання. Випікати гріссіні в духовці при 200°C приблизно 20 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

6

1 h 30 min