Печиво по-шведськи - Image

Печиво по-шведськи

Number of servings: 10Cooking time: 3 hDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Запропоноване печиво - традиційна випічка шведської кухні. Це печиво готують у Швеції на Різдво. До слова, випічка - мабуть, найсмачніше у шведській кухні. Приготувати таку випічку зовсім нескладно. Набір інгредієнтів самий звичайний. На першому етапі приготування в просіяне борошно додають кардамон. Цю пряність дуже часто додають в кондитерські вироби. Пікантність, гострота, пекучість, легкий лимонний відтінок - властивості кардамону, які в цьому рецепті дуже доречні. Ця спеція придасть печиву по-шведськи потрібний ступінь пекучості. Головне, як і завжди з пекучими спеціями, не перестарайтеся з кількістю кардамону, дотримуйтеся зазначених у рецепті пропорцій.

Ingredients

Борошно пшеничне

350 г.

Кардамон

10 г.

Масло вершкове

150 г.

Цукор

200 г.

Ваніль

5 г.

Яйце куряче

1 шт.

Лимон

20 г.

Preparation steps

01

Борошно просіяти, додати кардамон і сіль. Лимон помити, зняти з нього цедру. Розм'якшене (не розтоплене) масло збити з цукром (150 грам) до пишного стану. Додати яйце, цедру і ще раз збити.

02

Додати масляну суміш у борошно з кардамоном і замішати тісто. Розділити тісто на кілька частин і скачати його в «ковбаски». Загорнути ковбаски в харчову плівку і покласти тісто в холодильник на 2 години.

03

Духовку розігріти до 160°C. Дістати тісто, обкатати в цукрі (100 грамах). Нарізати тісто на кружечки (близько 1 см завтовшки). Покласти печиво на деко, застелене пергаментним папером, поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Печиво по-шведськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua