
Печиво по-шведськи
Запропоноване печиво - традиційна випічка шведської кухні. Це печиво готують у Швеції на Різдво. До слова, випічка - мабуть, найсмачніше у шведській кухні. Приготувати таку випічку зовсім нескладно. Набір інгредієнтів самий звичайний. На першому етапі приготування в просіяне борошно додають кардамон. Цю пряність дуже часто додають в кондитерські вироби. Пікантність, гострота, пекучість, легкий лимонний відтінок - властивості кардамону, які в цьому рецепті дуже доречні. Ця спеція придасть печиву по-шведськи потрібний ступінь пекучості. Головне, як і завжди з пекучими спеціями, не перестарайтеся з кількістю кардамону, дотримуйтеся зазначених у рецепті пропорцій.
Ingredients
Борошно пшеничне
350 г.
Кардамон
10 г.
Масло вершкове
150 г.
Цукор
200 г.
Ваніль
5 г.
Яйце куряче
1 шт.
Лимон
20 г.
Preparation steps
01
Борошно просіяти, додати кардамон і сіль. Лимон помити, зняти з нього цедру. Розм'якшене (не розтоплене) масло збити з цукром (150 грам) до пишного стану. Додати яйце, цедру і ще раз збити.
02
Додати масляну суміш у борошно з кардамоном і замішати тісто. Розділити тісто на кілька частин і скачати його в «ковбаски». Загорнути ковбаски в харчову плівку і покласти тісто в холодильник на 2 години.
03
Духовку розігріти до 160°C. Дістати тісто, обкатати в цукрі (100 грамах). Нарізати тісто на кружечки (близько 1 см завтовшки). Покласти печиво на деко, застелене пергаментним папером, поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores