Лимонний мадлен - Image

Лимонний мадлен

Number of servings: 6Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Мадлен – знамените і всіма улюблене французьке бісквітне печиво, що випікається у формі морських черепашок. Простота приготування і неймовірний смак зробили цю випічку популярною далеко за межами Франції. Своїй появі «мадленки» зобов'язані кмітливій і розторопній служниці, яка, рятуючи становище, на швидку руку спекла ці нехитрі ласощі для свити, що зібралася на королівський бал. Десерт припав до душі і польському королю, і всім гостям, тому було вирішено назвати цей кулінарний шедевр ім'ям дівчини – Мадлен. З тих пір випічка користується незмінним успіхом. Врятуйте і Ви становище, якщо раптово прийшли гості: спечіть лимонні «мадленки». Всі будуть в захваті від ароматного печива.

Ingredients

Цукор

100 г.

Яйце куряче

2 шт.

Масло вершкове

120 г.

Лимон

100 г.

Борошно

150 г.

Preparation steps

01

Яйця збити з цукром в пишну масу. Вершкове масло розтопити і охолодити. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько 2 столових ложок). Сік вичавити.

02

Змішати вищевказані інгредієнти. Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати мадлен близько 25 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Лимонний мадлен – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua