
Оладки шоколадні
Тісто для запропонованих шоколадних оладок нічим по консистенції не відрізняється від тіста для звичайних оладок, а значить нагадує густу сметану. За бажанням в тісто можна додати корицю, яка добре підкреслить шоколадний смак оладок. Оладки за цим рецептом виходять ніжними і пишними, виглядають дуже апетитно. Пишність забезпечить сода, що вступила в реакцію з лимонним соком. У процесі смаження оладки збільшаться в розмірі. При подачі біла сметанка відмінно буде контрастувати з оладками шоколадного кольору. Витративши зовсім небагато часу, Ви приготуєте смачненькі "шоколадушкі" до сніданку або чаювання.
Ingredients
Кефір
400 мл.
Борошно пшеничне
300 г.
Цукор
60 г.
Яйце куряче
1 шт.
Сода
2 г.
Какао
40 г.
Лимон
20 г.
Олія рослинна
30 мл.
Preparation steps
01
Кефір змішати з лимонним соком, цукром і яйцями. Трохи збити, а потім додати просіяне борошно з какао-порошком і содою. Довести тісто до однорідної консистенції.
02
Розігріти сковороду з рослинною олією. Викладати тісто столовою ложкою на сковороду і смажити оладки з двох сторін. Подавати зі сметаною або соусами.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores