
Дуже простий шоколадний кекс
Домашню випічку люблять усі, а от приготувати її – справа непроста. І дійсно, потрібно правильно дотримати пропорції, добре вимішати тісто. Загалом, процес трудомісткий. Та й часу багато займе. Частково вірно, але згадані вище характеристики ніяк не відносяться до пропонованої випічки. Не дарма рецепт назвали «дуже простим шоколадним кексом». Дійсно, Ви докладете мінімум зусиль, але отримаєте максимум задоволення. Вже через п'ятнадцять хвилин Ви зможете насолодитися ароматним, ніжним і повітряним шоколадним кексиком, а також здивувати гостей, що раптово прийшли. Маленька порада господині: заповнюйте формочки тістом на 3/4, оскільки в процесі випікання кекс трохи піднімається.
Ingredients
Масло вершкове
75 г.
Шоколад чорний 70%
100 г.
Пудра цукрова
50 г.
Борошно пшеничне
25 г.
Яйце куряче
2 шт.
Preparation steps
01
Шоколад, розламаний на шматочки і вершкове масло розтопити на водяній бані. Просіяти борошно з цукровою пудрою і додати до цієї суміші яйця. Добре все перемішати. Духовку розігріти до 200°C.
02
Змішати борошняну суміш з шоколадною і довести до однорідної консистенції. Викласти тісто в порційні формочки і поставити в духовку. Випікати близько 12-15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores