Угорський гуляш - Image

Угорський гуляш

Number of servings: 4Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Прославлена угорська страва свою популярність завоювала недарма. Справа не тільки в її багатому, пряному, насиченому смаку, але ще і в тому, що гуляш - універсальний кулінарний витвір: це начебто і суп, але в той же час і друге. За переказами його винайшли угорські пастухи, які готували їжу під відкритим небом - в чавунці на свинячому салі обсмажували м'ясо, а після поступово додавали овочі - виходила ситна, навариста страва. До речі, густоту вашого гуляшу ви можете регулювати на свій смак, підливаючи воду, щоб він був більш рідким і схожим на суп, або ж, навпаки, зменшивши кількість води (при бажанні можна додати і трохи борошна до бульйону). І останнє: якщо ви утрималися (що важко!) і не з'їли весь гуляш відразу, на наступний день, настоявшись, він буде ще смачніший.

Ingredients

Яловичина

400-500 г

Цибуля

1 велика цибулина

Картопля

3-4 шт.

Солодкий перець (червоний)

1-2 шт.

Помідори

2 шт.

Часник

2 зубчики

Томатна паста

1 ч.л.

Бульйон (кістковий) або вода

800 мл

Мелена паприка

1 ст.л.

Сало

50 г

Рослинна олія для смаження

2 ст.л.

Кмин

дрібка

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Сало наріжте і розтопіть його в глибокій товстодонній каструлі або сотейнику.

02

Цибулю дрібно наріжте і покладіть в розігріте сало. Трохи посоліть і обсмажте до м'якості.

03

Додайте  паприку, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

04

М'ясо промийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками зі стороною приблизно 1 см.

05

На сковороді розігрійте трохи рослинної олії і порціями обсмажте в ній м'ясо, щоб підрум'янилося. Обсмажене м'ясо викладіть в каструлю до цибулі.

06

Часник подрібніть або пропустіть через прес. Додайте часник і кмин в каструлю з м'ясом. Залийте все такою кількістю води або бульйону, щоб м'ясо не варилося, а тушкувалось в невеликій кількості рідини. Накрийте кришкою і, періодично помішуючи, готуйте на слабкому вогні приблизно 1-1,5 години. Час від часу додавайте рідини.

07

Тим часом підготуйте овочі. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 см, помідори наріжте таким же чином. Картопля очистіть і наріжте кубиками такого ж розміру.

08

Коли м'ясо буде практично готове і в каструлі залишиться мало рідини, введіть картоплю і обсмажте її з м'ясом приблизно 3-5 хвилин, посоліть.

09

Слідом додайте нарізані овочі і томатну пасту.

10

Влийте бульйон або воду так, щоб рідина тільки покривала вміст каструлі. Доведіть все до кипіння, після накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть ще приблизно 15 хвилин (до готовності картоплі). Потім зніміть каструлю з вогню і дайте гуляшу настоятися ще не менше 10 хвилин. Подавайте гарячим!

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

4

40 min

Угорський гуляш – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua