
Шведський шоколадний пиріг
Все геніальне – просто. Цей життєвий девіз, мабуть, можна повною мірою застосувати до нашого рецепту домашньої випічки. Шведський шоколадний пиріг (кладкака) готується ну дуже просто і швидко, а виходить воістину божественним: злегка волога серединка (те, чого, буває, так не вистачає в пирогах), яка трохи в'язне на зубах, дозволяючи продовжити задоволення, хрустка скоринка, що нагадує потріскану шоколадну землю, і ефектний вигляд. Ласуни по достоїнству оцінять яскраво виражений шоколадний смак, адже використовуємо ми саме шоколад, а не какао. До речі, рецепт цього чудового пирога надихнув підприємливих шотландців на створення смачного шоколадного десерту всіх часів і народів – брауні.
Ingredients
Масло вершкове
250 г.
Цукор
370 г.
Яйце куряче
3 шт.
Шоколад
60 г.
Борошно пшеничне
500 г.
Розпушувач
10 г.
Вершки 35%
250 мл.
Сода
2 г.
Ванілін
5 г.
Preparation steps
01
Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані. Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, шоколад і ще трохи збити. Вершки збити з ваніллю.
02
Всипати просіяне борошно з розпушувачем і содою в яєчну масу, а потім додати вершки. Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 170°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 50-60 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores